Здравейте, уважаеми читатели! Аз съм Любомир Иванов – дипломиран кинезитерапевт, фитнес треньор и специалист по спортно хранене и възстановяване. Създател на един от най-четените блогове са фитнес, хранене и здравословен начин на живот – LubomirIvanov.com и автор на стотици публикации на тази тематика, както тук, така и за различни списания.

  

Натисни за голям размерЗавършил съм с отличие Национална Спортна Академия „Васил Левски“ София със специалност кинезитерапия (днес се нарича още физиотерапия) през 2006-та година. Считам че това е най-доброто висше училище за подготовка на такива кадри, тъй като има традиции още от 1947-ма година, когато специалността се е наричала лечебна физкултура. Също оттам имам квалификация като фитнес треньор и консултант по спортно хранене.

Работя професионално като фитнес треньор и консултант по хранене от 2005-та година, като до този момент броят на клиентите ми, които са се възползвали от услугите ми е четири цифрен.

Теорията е едно, а практиката – съвсем друго. А истинският специалист трябва да притежава и от двете по много. Затова продължавам постоянно да се образовам и допълвам знанията си в динамичната наука на фитнеса и храненето.

С фитнес започнах да се занимавам още през далечната вече 1996-та година, когато информацията беше оскъдна и основно се действаше на метода проба-грешка. Продължавам да тренирам и до днес без прекъсване, защото фитнесът е повече от спорт – това е начин на живот. Аз не съм човекът, който ще ви каже спортувайте и се хранете здравословно, докато в едната ръка държи пакетче чипс. Аз спазвам препоръките, които ви давам на 100%. Защото считам, че личният пример на консултанта стои преди всичко, а и това ми помага да се чувствам пълноценен и енергичен във всички аспекти на живота – в личен, в професионален и в спорта.

Своите знания доказвам на практика и чрез активна състезателна дейност в сравнително новата дисциплина класически културизъм. Там се оценява не огромната мускулна маса, а релефът, симетрията и пропорциите на физиката. За разлика от „другия“ културизъм, такава физика би накарала много повече хора да си кажат: „Искам и аз да изглеждам така!“ и да спортуват. Върхът в спортната ми кариера дойде през 2008-ма година когато станах републикански шампион в категорията си. И до днес продължавам да участвам в състезания, не за медал, купа или някакво признание. А защото ми харесва предизвикателството и така намирам своята мотивация да бъде още по-стриктен – и в храненето и в тренировките.

Считам че човек трябва да поставя приоритети в живота си. За мен най-важни са семейството и семейните ценности, особено когато съм сигурен, че съм намерил човека до себе си.  След това е работата ми и накрая развитието ми на състезателната сцена. Затова най-щастливите моменти в живота ми са моята сватба и раждането на прекрасната ми дъщеричка Йоана и синът ми Петър.

 

 

 

За сайта и услугите

 

Създадох този сайт през началото на 2009-та година и той много бързо придоби популярност, най-вече заради изцяло авторските статии, написани на достъпен за масовия читател език. Затова мога да твърдя, че днес това е един от най-четените блогове на тази тематика. А за да „изгубите“ времето си на страниците на сайта наистина приятно, преди да пишете коментар или да отправите запитване, моля запознайте се с условията за ползване.

Въпреки че морето от информация в интернет е толкова голямо, съветите които ще откриете са толкова противоречиви, че може да се нарече дезинформация. В това море се намира и островът на знанието и истината – LubomirIvanov.com. Не казвам, че знам всичко, но зад всяко свое мнение аз заставам с името, знанията и опита си, а не съм анонимен псевдо-специалист от някой форум.

В архива на сайта, който е абсолютно безплатен и постоянно увеличава своя обем, съм сигурен че ще откриете много от нещата, които ви интересуват за отслабването, качването на мускулна маса или подобряване на здравословното състояние чрез фитнес и хранене.

От създаването на сайта аз съм независим треньор и консултант и предлагам професионални фитнес услуги. Мои клиенти са мъже и жени на различни възрасти, с различни професии, цели и проблеми. Всеки от тях е получил от мен:

  • Индивидуален подход
  • Професионално и коректно отношение
  • Постоянна обратна връзка за следене и контрол на резултатите или задаване на въпроси
  • Мотивация, морална подкрепа и приятелско отношение

Моите клиенти не са само физически здрави хора, които имат чистата козметична цел да стопят излишните мазнини или да покачат чиста мускулна маса. За съжаление българите не сме здрава нация и голяма част от хората, които търсят услугите ми са с различни здравословни проблеми – нарушен мускулен баланс, дискови хернии, високо кръвно налягане, инсулинова резистентност и други. Като дипломиран кинезитерапевт аз не само съм квалифициран да работя с такива клиенти, но и знам как да им помогна да подобрят здравословното си състояние, прилагайки кинезитерапевтични методи и средства във фитнес залата или програма за тренировки у дома. Така успоредно с отслабването или покачването на мускулна маса, аз помагам за един по-здравословен и пълноценен начин на живот.

За финал искам да Ви пожелая да бъдете здрави, щастливи, винаги усмихнати и да не забравяте, че Добрата форма е във Вашите ръце!

 

С уважение,

Любомир Иванов

Кинезитерапевт и Фитнес треньор,

Консултант по спортно хранене и възстановяване