You are currently viewing Хранителна салата с кускус

Хранителна салата с кускус

Много мои клиенти, които се хранят високо-въглехидратно с цел покачване на мускулна маса често се оплакват, че им омръзва да „въртят“ ориз, картофи и спагети като основни източници на въглехидрати. За тях, а и за всички, които не се страхуват от въглехидратите (и глутена) предлагам да опитат салата с кускус…

То рецепта няма в истинския смисъл на думата, а по-скоро давам една базова идея, след която много може да експериментирате със съставки и с подправки.

Кускусът има горе-долу въглехидратното съдържание на ориза (и се сварява също толкова бързо). Затова ако следите макросите си просто заменете ориза в менюто си със същото количество от тази миниатюрна паста, която по-популярно е да се използва за готвено ястие или десерт, но лично на мен много ми допада като салата. Надявам се и на Вас!

Салата с кускусКакто казах – рецепта няма. Обърквате свареният и охладен кускус с най-вече нарязани домати, краставица и магданоз, посолявате и подкиселявате (с лимон или оцет) на вкус, по желание добавяте и зехтин (или друга предпочитана мазнина). Вече може да добавяте и други зеленчуци (чушка, лук, чери домати), както и плодове (например нарязан портокал и други) и други подправки.

Салата може да консумирате като въглехидратно-зеленчукова гарнитура към предпочитан протеин (месо, риба, яйца и други). А може и да добавите протеина направо в салатата – например би си подхождало с нарязано бяло месо, риба тон, извара, сирене, котидж сирене, скир (за веганите – тофу).

Да ви е сладко!

This Post Has One Comment

  1. Божидар

    Това ще ми е за следтренировъчното с пилешката пържоли за утре

Вашият коментар